ÚJ! VacuShape alakformálás

VacuShape – vákuumos alakformáló készülék

A VacuShape

 • alakot formál,
 • bőrt fiatalít,
 • zsírt éget, és
 • kedvenc sorozatoddal, zenéddel, filmeddel még szórakoztat is!

Az edzés menete

Az edzés a VacuShape alakformáló készülékben gyaloglással futószalagon történik 30 percig, ez idő alatt a test problémás részei a vákuum kamrában találhatók. A váltakozó magas és alacsony nyomás hatására a vérkeringés fokozódik a bőr alatti kapilláris erekben, amelyekben szállítóeszközként elszállítja a zsírt az izmokba, ugyanis a zsír kizárólag ott égethető el. Az edzés folyamán felügyeljük a szívritmust azért, hogy mindvégig megmaradjon az edzés aerob jellege. Ennél ugyanis az energiaigény 80 %-a zsírokból, 20 %-a pedig cukrokból tevődik össze.
A vákuumal nem csak a zsírok anyagcseréje van aktiválva, de a nyirokrendszer is, ami biztosítja az anyagcserénél keletkező gázok elszállítását. A bőr erős vérellátása és jobb telítettsége oxigénnel, vitaminokkal, ásványi anyagokkal és enzimekkel pozitív hatással van a narancsbőrre. Rendszeres alkalmazás esetén a bőr finomabb és simább lesz.

Tippek, ajánlások

 • Sokk terápia – Legalább 20 alkalmazást javaslunk az anyagcsere legjobb beindításához (heti 3×30 perc, összesen 6-7 hét).
 • A gyakorlat mindössze 30 percből áll, ez elég a jó eredmény eléréséhez.
 • Ajánlott 10 perces bemelegítő gyakorlatok végzése (szobabicikli, futópad, szolárium, stb.) a készülék használata előtt, így a zsírégetés már az első perctől fellép a VacuShape készülékben.
 •  A gyakorlat végzése idején szigorúan be kell tartani az optimális szívritmus (OTF) ellenőrzését, mert ez a pulzusszám a test energiaszükségletét fedezi a 80%-ban zsír és csupán 20% szénhidrát égetésével.
  OTF = 0,65 x (220 – a Vendég életkora)
 • Választható vákuum-programok erősség szerint:
  P3: legkisebb intenzitású program (javasolt)
  P2: közepes intenzitású program (javasolt)
  P1: erős intenzitású program
  Az állandó egyenletes nyomással dolgozó programok nem olyan hatékonyak, mint a váltakozó nyomással dolgozó programok.
 • Az alkalmazás előtt fogyasszunk szénhidrátokban gazdag ételeket (pl. rizs, burgonya, tészta vagy müzli). Az alkalmazás után együnk fehérjéket (pl. hal, szárnyas hús, tofu).
 • Tartsuk be a rendszeres italfogyasztást!
 • Gyakorlat végzése után NE menjünk szoláriumba, szaunába, és ne végezzünk olyan gyakorlatot, mely extrém módon terheli az alsó végtagokat!
 • A készülék használatához szükséges a könnyű öltözék, pl. vékony melegítő, sort, és sima talpú, TISZTA sportcipő, melyet utcán nem használunk (akár bent is hagyható a Fiziofit Stúdióban).
 • A maximális hatás elérése érdekében alkalmazzunk a gyakorlat előtt narancsbőr elleni krémet.

vacushape_1

Klinikai tesztek

A VacuShape átesett egy hosszú távú vizsgálaton, a Pozsonyi Sportgyógyászati Klinikán és Prof. Mudr. Karel Martiník obezitológiai klinikáján, Hradec Králové-ban. A megfigyelést több, különböző korú, fizikai rátermettségű és testzsír százalékú embercsoporton végezték el. A résztvevők antropometriai vizsgálaton estek át. A vizsgálati eredmények világosan mutatják, hogy az oxigén-fogyasztás, az energia-leadás és az oxigén ventilláció, csökkentett légköri nyomásnál végzett edzés közben emelkedik. Az energia-leadás egészen 50%-kal emelkedhet, a vákuum használata nélkül végzett aerob testmozgással összevetve.

A zsírégetés rövidebb időn belül megkezdődik, és az izomfáradtság nem figyelhető meg olyan korán, mivel a tejsav – amely terheléskor alakul ki az izmokban – eltávolítása és metabolizálódása sokkal gyorsabb.

A VacuShape nemcsak a széles edzetlen tömegek számára alkalmas, hanem sportolók regenerálására is.

VacuShape részei

Ellenjavallatok

Elsődleges:

– Felületes vagy mély érgyulladás az alsó végtagokon
– Daganatos betegség
– Thrombosis
– Miokardiális infarktus és agyi érrendszeri baleset (agyi infarktus)
– Az alsó végtagok Limfödémás betegsége
– Bármilyen máj és veseelégtelenség
– Bármilyen gyulladásos betegség
– Diabétesz
– Aranyér

Másodlagos:

– Magas vérnyomás – kompenzálatlan (ha kompenzált gyógyszerrel – lehetséges)
– Krónikus vénás elégtelenség (hiány)
I. fok – Venektázia (vénás tágulás) – AJÁNLOTT
II. fok – Visszerek – NEM AJÁNLOTT, függ a kiterjedésétől – fontos az orvossal konzultálni
III. fok – hiperpigmentáció, exematikus dermatitis – TILOS
IV. fok – Lábszárfekély – TILOS

A terhesség alatt VacuShape használata TILOS! Magas az elvetélés kockázata.

Ha kétségeid vannak a VacuShape készülék használatával kapcsolatban, javasoljuk a konzultációt a kezelő- vagy szakorvossal.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.