AmpliTrain

Az edzési módszer

Az AmpliTrain egy olyan edzési módszer, amely elsősorban mélyizom-stimuláló, aktiváló és térfogatnövelő hatásában különbözik a klasszikus testépítő tréningektől, de az eddigi kevésbé professzionális – kisfrekvenciás – EMS-módszerektől is (EMS=elektromos izom stimuláció).

29313247_2015846568627886_507515841323991040_n (1)

Időpont egyeztetés: 06 70-953-9000

Felhasználási területek

Fitness
– izomcsoportok célzott építése és megtartása
– a teljes izomzat stabilizálása
– az állóképesség, a szív és a keringési rendszer edzése
– az anyagcsere hatékonyabbá tétele, fokozott zsírégetés és súlycsökkentés

Sport, élsport
– a regeneráció optimalizálása, célzott kezelések sérülések után
– izomépítés
– erőnlét fejlesztése
– lokális stabilizálás
– a teljesítmény növelése
– sérülések megelőzése
– felkészítő-, erőnléti edzések hatékonyságának fokozása
– gyorserő, robbanékonyság fejlesztése

Rehabilitáció
– az izomzat helyreállítása és újraépítése betegség vagy baleset után
– megelőzés, pl. valamilyen kúra alatt
– célzott sportorvosi kezelések, a mozgásszervek állapotának megőrzése érdekében is
– izomerősítés azoknak, akiknek állapota nem, vagy csak korlátozottan teszi lehetővé a hagyományos edzésformák alkalmazását
– fájdalomcsillapítás
– gyógyulási folyamat gyorsítása

Fizioterápia
– a szabad mozgás teljes vagy részleges helyreállítása
– a járás szisztematikus és célzott edzésének elősegítése “járóiskola” formájában
– az ízületek stabilizálása
– az izomzat újraépítése
– az általános erőnlét fejlesztése
– hát- és derékfájdalmak csökkentése
– inkontinencia megszüntetése

30175481_w200_h200_domi_fitness_d__27_500x500  about Fit-Stüdyo7

Szépségápolás
– fogyás felgyorsítása
– alakformálás
– a test és a bőr feszesítése
– cellulit kezelés
– anyagcsere aktiválás
– sejt- és szövetaktiválás
– nyirokmasszázs
– közérzetjavítás
– intim torna: gát- és hüvelyizom erősítés
– Az AmpliTrain készüléket és hardverjét Németországban gyártják, és mind a kezelés, mind a feldolgozás tekintetében kielégíti a legmagasabb minőségi követelményeket.
– A jól átgondolt menünek köszönhetően a készülék kezelése rendkívül egyszerű.
– Maximálisan kielégíti a professzionális edzésterápiával szemben támasztott igen magas követelményeket is, hiszen számtalan lehetőséget kínál. Egyedi szoftverének köszönhetően lehetőség van személyre szabott edzéstervek kialakítására is.

liftreklam_december

Étkezés

Edzés előtt
2,5-3 órával az edzés előtt fogyassz kis mennyiségben lassan felszívódó szénhidrátban gazdag ételeket! (durum tészta, barna rizs, teljes kiőrlésű gabonafélék, zöldség és gyümölcs).
2 órával a tréning előtt már nem szabad enni!
30-45 perccel a tréning előtt igyál meg legalább fél liter vizet!
Ajánljuk, hogy direkt az edzés előtt, a helyszínen fogyassz el egy energetizáló italt, mely az edzés hatékonyságát növeli.

Edzés után
Fél órán belül igyál meg egy magas biológiai értékű shake-et!

Ellenjavallatok
A MET edzéseket nem szabad alkalmazni, vagy csak orvosi engedéllyel
– epilepszia
– szívritmusszabályzó vagy egyéb elektromos implantátum
– terhesség
– súlyos vérszegénység
– hasfali sérv
– turberkolózis
– daganatos megbetegedések
– trombózis vagy trombózisra való hajlam
– súlyos neurológiai megbetegedések
– lázzal járó megbetegedések, akut bakteriális vagy vírusos fertőzés

Cukorbetegség esetén, ha inzulin nélkül az edzés után alacsonyabb mértéket mér: szabad edzeni, ha magasabbat, akkor nem.
További információk az edzésmódszerről:

A különbség titka az áram
A hagyományos EMS (pl. speedfitness) csak a motorikus ingerekre hat, az AmpliTrain viszont minden szövettípust stimulál, aktivál (pl. a szírszövetet is). A legnagyobb különbséget az integrált AmpliTrain technológia, a MET (Modulált Elektro Terápia) jelenti. Ez egy 2 kHz erősségű középfrekvencia, modulált burkológörbével, ami lehetővé teszi a célzott tréninget. A MET kezelések során három fontos frekvencia, a közép-, az alacsony- és a küszöbfrekvencia együtt fejti ki hatását. Ezen frekvenciák mélyen a szövetekbe hatolnak és egyidejűleg hatnak az idegekre, izmokra és más szövetekre. A közepes frekvenciájú elektromos terápia kellemesebb, emellett hatásossága messze túlszárnyalja a hagyományos elektromos árammal végzett EMS edzéseket és kezeléseket, ahol a 85 Hz-es frekvencia csak a motorikus idegeket, azaz a mozgató idegeket stimulálja.

Idő – 20 perc is elég
Az AmpliTrain során minden lényeges izomcsoport egyszerre dolgozik. Ez nyilvánvaló eltérés például egy hagyományos konditermi edzéshez képest. Ráadásul a célzott izomcsoportokat hatékonyabban aktiváljuk, int bármely más edzésformánál. Izmaink tehát egyszerre, intenzíven és hatékonyan dolgoznak. Csoda tehát nincs, csak logikus magyarázat arra, hogy hogyan végezhetünk 20 perc alatt teljes értékű edzésmunkát.

További előnyök
Az AmpliTrain személyi edzés. Egy időben csak egy vendég van jelen, edzőnk csak őrá figyel. Minden edzésprogram személyre szabott, amelynek helyes és hatékony végrehajtását trénerünk irányítja.
Az edzésprogramok változatosak, kombinálhatók, akár edzés közben is módosíthatók. Az AmpliTrain minden téren megoldást nyújt.
Az AmpliTrain nem súlyzós edzés, és sérülésveszélyes mozdulatokat sem tartalmaz. Kíméli az ízületeket, szinte mozdulatlanul is végezhető.
Az eredmény rövid idő alatt érzékelhető és tartós. Akár heti egy-két alkalommal is optimális hatást érhetünk el 20 perces edzésekkel. Az AmpliTrain nem igényel sem sportos alkatot, sem edzési tapasztalatokat, mozgáskorlátozott vagy keveset mozgó emberek éppúgy igénybe vehetik, mint a rendszeresen edző amatőrök vagy élsportolók.

Profizmus
A készülék 2011 nyarán megkapta az orvosi műszerré minősítést.
Az AmpliTrain tehát nem csak sportban használatos profi készülék, hanem gyógyításra, rehabilitációra alkalmas orvosi eszköz is.

Mobilitás
A készülék könnyen szállítható és akkuról is működtethető.

Komfort
A 10″-os színes kijelző megkönnyíti a készülék kezelését, az edzésprogramok kiválasztását, egyénre szabott beállítását, valamint áttekinthetővé teszi az elvégzett edzések eredményét.

Sokoldalúság
A készülék az egyéni igényeknek megfelelően úgy állítható be, hogy a különböző testszövetekre különböző módon, illetve különböző intenzitással gyakoroljon hatást.

Személyre szabott beállítások
Az áram iránya a mindenkori igényeknek megfelelően szabadon választható. A készülék minden kimeneten (testrészenként) méri az edzés intenzitását, valamint az edzési indexet (a testen átfolyó összáram mennyiségét), így az edzésprogram bármikor áttekinthető, kiértékelhető.

Nyirokmasszázs program az AmpliTrain gépen

– Az egyik legizgalmasabb edzésprogram az AmpliTrain gépen!  A hatásról már nem is beszélve!
– A nyirokkeringés szoros kapcsolatban áll az immunrendszerrel, meghatározza a szervezet regenerációs készségét, és segíti a szövetekből történő salakanyag-kiválasztást.
– A nyirokmasszázs egy speciális masszázsfajta, amely javítja a nyirokelfolyást, megszünteti a nyirokpangást, aktiválja az immunrendszert, serkenti a salakanyagok elszállítását, segíti a sejtek és a szövetek regenerálódását, csökkenti a gyulladáskészséget, elősegíti meglévő gyulladások, sebek gyógyulását.
– A nyirokmasszázs aktiválja az immunrendszert és az anyagcsere-folyamatokat, kiüríti a szöveti ödémákat – csökkentve ezáltal az érintett szervek fájdalmát, valamint indirekt módon javítja a vérkeringést, sőt, a sejtek táplálék- és oxigénellátást is.
– Mikor segít a nyirokmasszázs?
– A nyirokmasszázs sok betegség kezelésében rendkívül hatásos, de egészségünk érdekében is alkalmazhatjuk, hatékonysága kiemelkedő a narancsbőr kezelésénél is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.